CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

26 Mayıs 2012 Cumartesi

Okuduğum Kitaplar-->Sabahattin Ali -Kürk Mantolu Madonna


Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım bu kitabı. İlk başta dili ağır gelir diye düşünmüştüm. Ama hiç de öyle olmadı. Vuruldum resmen kitaba. Ders aralarında dahi elimden düşürmedim. Bittiğinde ise büyük bir boşluk duygusu oldu içimde. Her kitapta olur bu bende aslında. Bir iki gün kitabı düşünürüm,sindiririm içimde. Bu kitabı sindirmek ise daha uzun sürdü. Derin bir aşk anlatılıyor ama nasıl desem bildiğimiz aşklara hiç benzemiyor! Okunmalı mutlaka.
Buyrun bu da arka kapak yazısı;

"Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor, rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum Kürk Mantolu Madonna'yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum."
Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz.

Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına (?) dair, yanıtlanması zor sorular soruyor. 


Kitabın üzerinde ki deniz kabukları ise ev arkadaşımın hediyesi. Mersin'li kendisi. Denizin ortasında bir Kız Kaleleri var ki resmini gördüğüm anda çok sevmiştim. Kız Kulesi' nin kale versiyonu :). Oraya gittiğinde bu hediyeyi almış bana saolsun :). 

Burası da Kız Kalesi :).

2 yorum:

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam, Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sı
tekrar tekrar elime almaktan, altını çizdiğim cümlelerinin arasında dolaşmaktan vazgeçemediğim bir kitabıdır. Bir vakitler şöyle bir yazı yazmıştım. İlginizi çekerse okumanızı çok isterim:)

http://hayalkahvem.blogspot.com/2010/03/ayrntlar-dunyasnda-gezinti.html

neyapsam? dedi ki...

Yazınız çok ama çok güzel... Her bir satırına katılıyorum. Keşke herkes bu kitabı okusa ve aynı duyguları paylaşsak...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...