CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

28 Temmuz 2012 Cumartesi

Okuduğum Kitaplar--->Lev Tolstoy-Savaş ve Barış (Dünya Klasikleri)


Bundan 3-4 ay önce Dünya Klasiklerine başlamak isteğiyle hemen soluğu sahafta aldım. İyi ki de öyle yapmışım sahaftan alınma kitapları daha çok seviyorum çünkü. Hem fiyat olarak uygunlar hemde böyle kitap kokusu ala ala okuyorum :). Romanım, Güven Basım ve Yayınevi tarafından 1958 yılında basılmış. Böyle harika bir klasiği birde eski basımdan okumak ayrı bir keyif verdi bana.


"Geniş bir çerçeve içinde, harbin kızıl, sulhun yeşil renkleriyle işlediği bu muazzam tabloda doğumdan ölüme, sevgiden nefrete, sevinçten acıya kadar, insan kalbini ve ruhunu saran türlü duyguların bir panoramasını görüyoruz. Bu geniş levhanın içine sanatın ateşi de öyle işlenmiştir ki, insanlar canlanmış, hadiseler hareketlenmiştir. İşte Harp ve Sulh' u dünyanın en ölmez eserlerinden biri haline getiren, nesiller boyunca herkesin zevkle okuyabileceği bir roman yapan özelliği de buradadır"


Okumaya başlamadan önce ağır bir dili olduğunu ve zor okuyacağımı düşünmüştüm. Hiç de öyle olmadı aksine elimden düşürmedim. Özellikle harika betimlemeleri bulunan roman beni içine aldı.
Ufak bir aradan sonra klasiklerden devam edeceğim. Araya farkı kitaplar sıkıştırmaya karar verdim böylesi daha güzel olacak.

2 yorum:

Düş Kızı dedi ki...

Bu kitaba açıkçası korka korka başlamıştım. Ön yargım bana kitabın çok ağır olduğunu söylüyordu ama yanılttı :) 2 haftada bitti kitap :)

neyapsam? dedi ki...

Evet bende de aynı korku vardı ama yersiz bir korkuymuş :).

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...