CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kuyruğu Kesik Kediler :(:(-Kadıköy

Aslında bu resimler içimi çok parçalıyor. Buraya koymak istemiyordum. Bu konuyla ilgili biraz araştırma yaptım netten. O kadar şaşırdım ki hiç tepki veya farkındalık olmamasına! Bu bir kedi cinsi değil arkadaşlar resmen kesmişler kuyruğunu! Aynı gün 2-3 tane daha kedi gördük yine böylelerdi... O kadar üzücü ki diyecek bir şey bulamıyorum. Kelimeler anlatamazmış gibi bu yapılanı...
Belki birileri görür, farkına varır, bir çözüm bulur bu işe diye fotoğrafları da koyuyorum. Benim elimden bir şey gelmiyor belki gelen birileri olur...



21 Ağustos 2012 Salı

Kadıköy-Moda Çay Bahçesi


Burası en sevdiğim mekanlardan biri. Sevgiliyle buluştuğumuzda ilk durağımız :).
Kışın yağmur yağmayan günlerde yine buraya atarız kendimizi.


Çok sakin bir mekan. Manzara eşliğinde muhabbet daha bir güzel oluyor. Öyle uçarı tipler fazla uğramaz. Sakin sakin kitabını okuyan, köpeğini-kedisini hava almaya çıkartanlar olur genelde.


Bu resimleri çektiğimiz gün karnımız acıktığında çay bahçesine çok yakın bir yerde kumpir yedik.


Aslında yanlış seçimdi adından anlaşılacağı üzere dondurma yenir sanırsam burada çünkü kumpir güzel değildi...


Orada tek güzel şey bu kedicikti :). 
İsmini unuttum :(.



Kadıköy'e doğru yürürken Kadıköy Lisesi'nin bahçesinde bir sergi dikkatimizi çekti.


El emeğinin sergilendiği bir sergiymiş ama yeni açılıyordu sanırım fazla stand yoktu...


Kadıköy her köşesiyle benim için çok ayrı bir yer. Ara sokakları,sahili hele ki sahafları...
Seviyorum seni Kadıköy :).



Friendship Bracelets DIY-Arkadaşlık Bileklikleri (Yeniler)

Bu işe iyice sardım ben :). Etamin ipleriyle yapmaya devam ediyorum. 4 kat sarmak dışında memnunum :). Bunlarda yeni yaptıklarım.


Her seferinde bağlamak-çözmek zor geldiğinden artık uçlarına klips takıyorum böyle daha rahat oluyor.
"S" harfine benzeyen modeli -sağ baştan ikinci...- çok sevdim, yapılışı aşağıda. Sol baştan 4 taneyi yengeme yaptım. Resmi çektiğimde bileğini ölçmemiştim daha. O yüzden altları açık. Şu an takıyor, bileğinde :).


Yapmak isteyenlere kolay gelsin diyorum :).

Gratis,Watsons ve YKM Alışverişim

Bizde bayram çabuk biter. Birbirimize çok yakın oturduğumuzdan bayramın ilk günü herkes birbiriyle bayramlaşmış olur :). Bu sebeple bu gün biraz dolaşalım dedik annemle Meydan ve Buyaka Avm evimize yakın olduğundan buraları tercih ettik. Yaz sonu indirimleri bayramla beraber çoğunluk bitmiş durumda çoğu mağaza artık yeni sezon ürünlerini getirmiş. 
Buyaka Gratis mağazasına girdiğimde bir sürprizle karşılaştım. Essence standı gelmişti. Satış sorumlusundan öğrendiğime göre Meydan Gratis' e de gelmiş Essence. Yeni kurulduğu için ürünler eksik olsada işimi gördü. Zaten çok saçmaydı bu avm lerde standı olmaması.

Öncelikle şunu belirtmek isterim; ben çok fazla makyaj yapan biri değilim. Yaparım ama sadece göz makyajı ve ruj. Allık kullanmaya bile yeni başladım :). O da çok sık değil canım isterse :). Takip ettiğim bloglarda kozmetik ürünleri gördükçe canım çekmiyor değil ama çok fazla kullanmayacağımı bildiğim için kendimi frenliyorum :). Essence standında da çok komiktim. Bir saat baktıktan sonra elime aldığım herşeyi kendime zorla bıraktırdım küçük bir far paleti aldım sadece :).
Fırça da almak istiyordum sürekli bir ertelemeden sonra Gratis'te bu şirin fırçaları görünce aldım sonunda. Kalitesini bilmiyorum henüz ama fiyatı çok uygundu 7.80TL. Benim gibi sık kullanmayanlar için çok iyi bence fırçalar dökülmezse daha da mutlu olurum :).

Essence far paleti ise 9.95TL. Renklendirmesi hoşuma gitti. Benim için yeterli :).

Watsons burun bantları 6TL.

Pastel kokulu oje yaza girerken çıkmasına rağmen bu rengi bulamıyordum. Ben yeşil, mavi,turuncu renkte ojeler süremiyorum. Pembe,bordo,beyaz tonları daha çok hoşuma gidiyor. Sonunda rengimi buldum :). 2.50 TL
Eh, benim kozmetik alışverişim anca bu kadar olurdu :).

Burdan çıkınca Meydan'da dolaştık biraz. YKM'de  U.S Polo Assn'nin ayakkabıları indirimdeydi. Yeni bir Converse almak istiyordum, onun yerine bunu aldım fiyatı çok uygundu 45TL. Ben zaten Converse lerimi kirletirim hep. Ön beyaz kısmını özellikle bembeyaz sevmiyorum :). Bu ayakkabı kendinden eskitmeli daha ne isteyeyim :).


Alışverişi seven fakat alışverişkolik olmayan birinin aldıkları böyle mütevazi oluyor işte :).


20 Ağustos 2012 Pazartesi

Puzzle' ım Sonunda Bitti!-Streets Of Venice II, Lee James

İki hafta oldu belkide daha fazla! Fotoğrafları bile hazırdı... Ah bu ben... Bahaneleri sıralamayayım en iyisi :). Evet sonunda bitirdim, şimdi çerçeveletilmeyi bekliyor en kolay kısmı kaldı yani :).

Bitirince öncelikle puzzle yapıştırıcısını her yerine sürüyoruz. Yapıştırmanın yanında güzel bir parlaklık da veriyor. 1 gün bekletiyorum ben iyice kurusun diye.

Gazete yardımıyla arkasını çevirdikten sonra boydan boya koli bandıyla bantlıyoruz. Bunu herkes yapmıyor ama bence gerekli. Hem aralarda tam yapışmayanlar olursa onları sabitliyor. Hemde daha kalın, sağlam oluyor.

Ve bitti... Son aşama çerçeve, sonrasında kuzenimin duvarını süsleyecek :).

19 Ağustos 2012 Pazar

Truffle Kurabiye Yaptım :)

Sevgili rimellikız' ın sayfasında gördüğümde kafama koymuştum denemeyi. O da ciceklendim' in sayfasından almış, tarifi Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri isimli kitaptan alan pelinchef ise ilk yayınlayan :). Evet fazla uzatmalı oldu bu açıklama farkındayım. Ben bu kurabiyelere tam anlamıyla bayıldım! Kuzenimin doğum günü için yapıp götürdüm bir tane bile kalmadı geriye :). Evde kakao az olduğu için biraz da çikolatalı puding koymuştum içine şeker oranını arttırdı tabi ama bu haliyle bile çok güzeldi :). Yapımı da çok basit. Buyrun tarif ve resimler;

*Tarif pelinchef' ten alıntıdır. Ayrıca bana 1 su bardağı un da az geldi. Çok az daha ekledim -kıvama göre bakmak en iyisi-. Portakal suyu da olmadığı için çok az limon sıktım :).


MALZEMELER:

* 50 gr / yarım su bardağı un ( Ben 1 su bardağı un kullandım)
* 25 gr / 1/4 su bardağı şekersiz toz kakao
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 90 gr ince çekilmiş şeker
* 25 gr/ 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet çırpılmış yumurta
* 1 tatlı kaşığı kirazlı brendi/ portakal suyu
* yarım su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI:

- Unu, kakaoyu, kabartma tozunu bir kasede karıştırın ve üzerine robotta biraz çekilmiş şekeri ilave edin. Tereyağını koyup parmak uçlarınızla ince ekmek kırıntılarını andırana kadar karışımı ovun.
- Hafif çırpılmış yumurtayı ve portakal suyunu koyup karışımı toparlayın ve strech filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.


- Pudra şekerini bir kaseye koyun. Hamurdan küçük ceviz kadar parçalar koparıp pudra şekerinin içinde yuvarlayın. Kurabiyelerin her tarafı pudra şekeriyle kaplanınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden 180ºC'de ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.


Pişmeden önce


Piştikten sonra




Herkese İyi Bayramlar! :)


İlk Mimlenmem! :)


Geç farketmiş olsamda sevgili koyukırmızıkd' ye beni mimlediği için teşekkür ediyorum :).  


1- Çaresi bulunmayan bir hastalığa yakalandınız ve bunun sonucunda yaklaşık 1 yıllık ömrünüzün kaldığını öğrendiniz. Kalan 1 yılınızda ne yapardınız ?

Hastanelerde sürünmeye gerek yok. Madem öyle öncelikle okulu bırakır sevdiğimle nişan seremonisini de atlayarak Venedik’te evlenirdim :). Oradan zaten dünya turuna başlamış olurduk. Beraber gezip, yeni yerler keşfedip hiçbir şeyi kafaya takmadan doyasıya eğlenirdim :).

2- Fobileriniz , takıntılarınız var mı ? Varsa neler ?

Çoğunu yenmiş olsamda kalan birkaç takıntı var ki asla geçmeyecek gibiler. Seri çıkan seslere hiç gelemem mesela. Sürekli belirli aralıklarla damlayan musluk, aynı ses tonuyla sürekli olarak aynı şeyin söylenmesi gibi. Çin işkencesi gibi resmen sesi durdurmak için o an her şeyi yapabilirim :). Yanımda biriyle yürürken o kişi mutlaka sol tarafımda olmalı yoksa yürüyemiyorum resmen :). Daha fazla anlatmayayım en iyisi psikopat gibi hissettim böyle yazınca kendimi.

3- Bir sabah kalktınız ve dünyada hiç bir insan olmadığını öğrendiniz, ne yapardınız?

Düşünmesi bile çok kötü. Sevdiklerim olmadan ne yapayım ben dünyayı…

4- Dünyayı dolaşmak isteseniz hangi ülkeden başlardınız ? Neden ?

Küçüklüğümden beri İtalya takıntım var. Belki filmlerde, dizilerde çok büyülü gösterilmesinden gidersem hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum :). İlk oradan başlar avrupayı karış karış gezerdim –ki bir gün olacak inşallah -.

5- En son yaşadığınız küçük düşürücü , unutamadığınız olay ?

Geçen ay İzmir’deydim. Kızlarağası Hanı’ydı sanırım orası Türk Kahvesiyle meşhur olan bir yer. Orada güzelce kahvelerimizi içtik –çok güzeldi tavsiye edilir-, yanımdakiler fal baktırmak istediler, üst kata çıktık. Poşetlerimizin koltuğun arkasına koyduk. Fal faslı bitti ayrılırken ben poşetleri aldım çıktık oradan. Eve geldik poşetlere bakarken birinin içinden tarot el kitabı, bir parfüm ve simit çıktı :). Bu kimin ki şimdi derken jeton düştü… Falcı kadının poşetinide almışım o esnada :). İşin kötüsü kadın o poşetin kendine ait olduğunu söylemiş ben biraz uzakta oturuyordum o kısmı duymamışım . Bilerek aldığımı sanacak diye ilk etapta geri götürmeye bile korktuk. Ertesi gün götürdüklerinde kendisi orada değilmiş de sorun çıkacaksa da bir şey olmadı :).

6- İtiraf edin prens/prenses e dönüşür diye kaç kurbağa öptünüz ?
Bir tane :). Prenses oldum bende sayesinde :).

 7- Asla yanınızdan ayırmadığınız 3 şey ?
Telefonum, cüzdanım ve maalesef ki sigaram…

8- Hayatınızın bir kitap/film olmasını isteseydiniz hangi kitap/film olmasını isterdiniz?

En çok bu soruyu düşündüm. Sevdiğim çok film ve kitap var ama mutlu sonla bitmiyorlar . Bu yüzden Amelie diyorum. Bıkmadan izleyebileceğim bir film :).
  

9- En yakın arkadaşınızın bir uzaylı olduğunu ve sizi ilk denek olarak kendi gezegenine götüreceğini öğrendiniz, ne yapardınız ?

Hiçbir yere götüremez beni –yani zorla götürürse o ayrı-. O denek olsun bize uzaylı olan o sonuçta :).

10- İsviçreli bilim adamları görünmezlik hapını buldu ve siz bu hapı kullanan ilk kişisiniz. Hapı kullandıktan sonra yapacağınız ilk şey nedir?

İlk denememde sokaklarda deli gibi dolanırdım herhalde o ayrı da, asıl sınav zamanları soruları görmek için kullansam fena olmazdı :).

11- Kendimizi kötü hissettiğimizde yaptığımız şeyler?

İlk olarak yapacağım şey müzik dinlemek olur. Ama öyle bunalım takılmam biraz daha hareketli tercih ederim daha kötü olmamak için. Aynı anda internette ilgimi çekecek bir şeyler ararım dikkatimi çeken her şeye bakarım. O an okuduğum bir kitap varsa gömülür dünyayı unuturum. Dizi veya film izlerim. Artık bunlar çare etmezse oturur ağlarım ne yapayım .

Evet şimdi en zevkli kısma geldik :). Bende severek takip ettiğim sevgili baykuşgözüyle ve pastelrenklervehayat' ı mimliyorum! 
Kolay gelsin :).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...