CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 Haziran 2012 Çarşamba

İzmir'de Gezinti :) - Tarihi Asansör (Dario Moreno Sokağı)


İzmir'e gitmişken biraz gezmemek olmazdı :). İlk gidişim değildi aslında ama Asansör'ü daha önce hiç duymamıştım. Wikipedia bilgilerine göre; 

"Biri diğerinden 58m. yüksekte olan Mithatpaşa Caddesi ile, Halilrıfatpaşa Caddesi'nin arasında işleyen iki asansörü barındıran asansör kulesidir. 1907 yılında Musevi işadamı Nesim Levi (Bayraklıoğlu)  tarafından yaptırılan asansör, birinden diğerine 155 basamakla ulaşılan iki semt arasında hızlı ve kolay ulaşım sağlama amacıyla yaptırılmıştır. Günümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğlence, kültür ve dinlence mekanı olarak kullanılır; kentin önemli bir turistik durağıdır."

Yahudi asıllı Türk gitarist, piyanist ve sinema oyuncusu olan Dario Moreno bu sokakta yaşamış ve sokak resmi olarak onun adını almış. Sokağın girişinde tam bir İzmir aşığı olan Dario Moreno'nun büstü ilerlediğinizde ise yaşamış olduğu ev karşınıza çıkıyor. Bu şirin sokağın sonunda Asansör' e binebilirsiniz artık :).


Yukarı çıktınız buyrun manzara


Burada oturup manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Fiyatları da çok uygun, ilk bakışta pahalı bir yer izlenimi veriyor ama değil. İstanbul' da olsa böyle bir yer çoktan belediyeden çıkıp özel bir işletme sahibinin elinde yüksek fiyatlarla hizmet veriyor olurdu...

Sanal turla gezmek isterseniz buraya alayım sizi.


"- İzmir, tatlı ve sevgili şehrim...
Bir gün şayet senden uzakta ölürsem...
Beni sana getirsinler...
Fakat mezarıma götürürlerken,
"Öldü" demesinler.
"Uyuyor" desinler koynunda..
Tatlı İzmir'im.."

Dario Moreno

26 Haziran 2012 Salı

Sünnet Düğünü Telaşı Sona Erdi


Haftalar süren koşuşturmacanın ardından İzmir' e geldik geçen hafta. Kuzenim Günden Arta Kalanlar' ın oğlunun Sünnet düğünü için. 23 Haziran günü Park Smyrna' da gerçekleşen düğünümüz tek kelimeyle harikaydı! İzmir adetlerindenmiş öncelikle sünnet çocuğumuz kapının önünde davul zurna eşliğinde bir güzel oynatıldı, ata bindirildi. Atın üzerinde çevrede tur atıldıktan sonra arabalarla konvoy halinde bir tur daha gezildi. Sürekli bir koşturmaca halinde olan bizler İzmir sıcağında kan ter içinde kalsak da hiç şikayetçi olmadık bu durumdan :). 




Paşa tahtıyla geliyor :). 
Mekan, orkestra, yemekler herşey çok güzeldi. Organizasyon müthişti. Ne ara bitti anlamadık :)


Bu güzel düğünün ardından bir kaç gün daha kalalım istedik. Yarın İstanbul' a dönüş vakti. 

16 Haziran 2012 Cumartesi

Ojeleşme Etkinliği-.:ab-ı hayat:.' tan Gelen Paketim :)

Hediye almak hem de iki gün üst üste, anlatamam size çok güzel bir duyguymuş :):). Liu' nin çekiliş sayfasında düzenlemiş olduğu ojeleşme etkinliğinde  ab-ı hayat' la eşleştik. Kargom elime bu gün ulaştı, çok ama çok mutlu oldum :).



Bu resmi çekerken ojelerden birini koymamışım :(.


Sevgili ab-ı hayat çok ama çok teşekkür ederim bu güzellikler için :). Cıvıl cıvıl bir paketti çok mutlu oldum :).

Kendine özgü tarzıyla hayata bakışını yazılarına yansıtan .:ab-ı hayat:.' ın blogunu takip etmenizi tavsiye ederim :).

Liu' ye de bizleri bu etkinlikle bir araya getirdiği için teşekkür ederim :).



15 Haziran 2012 Cuma

Hediyeleşme Etkinliği-küçükperinindükkanın' dan Gelen Hediyelerim :)

bakımlıolmakaşktır' ın düzenlemiş olduğu hediyeleşme etkinliği sonucunda küçükperinindükkanı'nın göndermiş olduğu hediye elime ulaştı. Ben çok iyi bir eş olamadım düğün hazırlıklarımızdan dolayı sürekli bir yerlere koşturmaktan bir türlü tamamlayamadım paketimi. İlk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum, çok mutlu oldum :). Heyecanla paketi açtım veee...



Ojelerin renklerine bayıldım. Defterse tam benlik, orta büyüklükte,çantaya atıp ufak ufak notlar alabilmek için  bu boyutta bir defter harika oldu :).




Sevgili küçükperinindükkanı içine mi doğdu bilmiyorum allık alacaktım ben de hızır gibi yetiştin diyebilirim :):). 
Çok ama çok teşekkür ederim hepsi çok güzel :).

 küçükperinindükkanı'nın blogundan kozmetik deneyimlerini mutlaka takip edin derim :).

Tabi ki bakımlıolmakaştır' ı unutmamak lazım. Etkinliği düzenlediğin ve uğraştığın için ayrıca teşekkürler.


11 Haziran 2012 Pazartesi

Yeni Puzzle' ım :)

Uzun zaman oldu yazamadım :(. Finaller biter bitmez İstanbul' a evime attım kendimi resmen. Geldiğimin ertesi günü Kadıköy'e koştum. Nasıl özlemişim deniz kokusunu, harika İstanbul manzarasını... Denizsiz şehirde okumak böyle oluyor işte, uzun zaman sonra duyulan mis gibi deniz kokusu sarhoş ediyor insanı resmen :).
Bu yaz iki düğünümüz var. Birisi  İzmir'de kuzenimin dünyalar tatlısı oğlunun sünneti diğeri de İstanbul'da yine bir kuzenimin düğünü. Gelgelelim bahtsız ben elbise bulamıyorum kendime! İstanbul kazan ben kepçe misali arıyorum. Hani derseniz bu iş nasıl oluyor koca İstanbul'da diye, şöyle ki abiye adı altında satılan, üzerinde bir dünya basit taş vb. bulunduran elbiselerden istemediğimden oluyor. Şöyle sade tatlı yaz renkleriyle uzun istediğim gibi bir şey bulamıyorum... Neyse aramalara devam :). 

Bu bunaltıcı elbise arayışları içinde boğulmamak adına hazır sınavlarımda bitmiş rahatım yeni bir puzzle yapma hevesiyle yanıp tutuşurken, kuzenimin nişanlısı tarafından alınıp yapılmamış bir tane geçti elime. Yapması benden çerçeveletip asması sahibinden olacak artık :). Alır almaz eve koşup yapmaya başladım bir hevesle. Çerçevesi bitti iç kısımlardan da bir kaç ayrıntıyı yaptım sonra da gecenin bu vakti kör olmak istemediğimden bıraktım :). Gündüz renkleri, şekilleri seçmesi daha rahat oluyor haliyle ama  arada gözleri dinlendirmek yine de gerekli.


Streets Of Venice II, Lee James
KsGames/1000 parça


3 Haziran 2012 Pazar

Mavi Gözlü Dev...



Yoruldun ağırlığımı taşımaktan
ellerimden yoruldun
gözlerimden gölgemden
sözlerim yangınlardı
kuyulardı sözlerim
bir gün gelecek ansızın gelecek bir gün
ayak izlerimin ağırlığını duyacaksın içinde
uzaklaşan ayak izlerimin
ve hepsinden dayanılmazı bu ağırlık olacak.


Ölümünün 49. yılında. Saygı ve sevgiyle anıyoruz... 
İyi ki yüreğini korkusuzca ortaya koymuşsun, herşeye inat...

2 Haziran 2012 Cumartesi

1 Haziran 2012 Cuma

Kİtap Kokusu Spreyi

Evet yukarıda gördükleriniz kitap kokusu püskürten spreyler :). Çeşitleri bile var; yeni kitap kokusu, küflü koku,kedisi olanlar için ayrı bir koku... :):). Kitap kokusunu çok severim aslında, özellikle sahaftan alınmışsa. Bu koku bambaşka şeyler getirir aklıma, benden önce kimin okuduğu merakı da ayrı bir cezbeder.  Amaa gidipte bu spreyi almam kitap alırım daha iyi :). 
Fiyatları ise $4.99 ile $28.99 arasında değişiyor.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...